Reportage Karrewiet onderstreept ook de vitale rol van LDE in buurten

Een reportage van Karrewiet wees op de nood aan georganiseerde solidariteit voor gelijke onderwijskansen. De lokale diensteneconomie speelt daarin een rol, zo bleek eens te meer. 

 

In de reportage van Karrewiet (VRT) over kinderen in armoede maakte de getuigenis van Dylan heel wat indruk. Het item werd snel hernomen door andere media. Een lichtpunt in de situatie van de dertienjarige Dylan is de steun die zijn gezin vindt in de buurtwerking van 't Lampeke, een LDE-initiatief dat al jaren met kind- en ouderwerkingen de leefbaarheid van de buurt versterkt. In dat kader ontving Dylan een laptop die hij nodig heeft voor zijn schoolwerk.

Buurtwerkingen voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen vormen een speerpunt in de maatschappelijke dienstverlening van de lokale diensteneconomie, een tak van de sociale economie die het maatschappelijk weefsel versterkt. Andere speerpunten zijn zorg en milieudiensten. 

't Lampeke werkt in Leuven aan structurele veranderingen met en voor mensen in armoede. Omwille van de coronacrisis is de nood aan materiële hulp echter acutre dan ooit. Deze wordt gefinancierd uit giften.